Támogatás

2024.01.31. 09:52

Újabb kezdeményezés: óvodakezdési támogatást vezet be a szügyi önkormányzat

Óvodakezdési támogatást vezet be a szügyi önkormányzat.

Lászlók Judit

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere a közösségi oldalán ismertette, hogy a helyi képviselő-testület döntése alapján óvodakezdési támogatásban részesíthető az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő, óvodás korú gyermek, aki a kérelem benyújtásakor a településen legalább egy éve állandó lakhellyel rendelkezik. 

„Ezzel a támogatással még széleskörűbben sikerült támogatni a gyermeket nevelő szülőket településünkön. Születéskor a babatámogatás, majd az óvodakezdési támogatás, az országosan is kiemelkedő összegű iskolakezdési támogatás mind az általános iskolások, mind a középiskolások részére, továbbá az Ifjúsági Tanács támogatásával igyekszik önkormányzatunk segíteni az itt élő gyermekeket.” – írta a polgármester a bejegyzésben.

A felhívás szerint a Szügyi Csupakaland Óvoda és Bölcsődébe járó gyermek 30 ezer, míg más óvodába járó 10 ezer forint támogatásban részesülhet. 

A támogatás összege egy nevelési évet ölel fel. Egyebek mellett felhívták a figyelmet arra is, hogy nem részesülhet a támogatásban az a szülő, akinek az önkormányzat felé 30 napot meghaladó tartozása van. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában