Beszámoló

2024.01.08. 14:38

Továbbra is biztosítják a lakossági támogatásokat Rétságon

Az új esztendő első napjaiban a retsag.net internetes fórumon értékelte röviden a mögöttünk hagyott évet Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán (balra) a város fejlesztéseiről tett említést

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A városvezető kifejtette, az egyik legfontosabb érték, hogy sikerült megtartani a lakossági támogatásokat, ebből a korábbi időszakhoz képest jottányit sem engedtek, igaz, a költségvetés állapota is hozzájárult ehhez.

Ezek sorában a polgármester kiemelte a beiskolázási támogatást: minden helyben élő diák egyenként tizenötezer forintos segítséget kapott a tanulásához, hasonlóképpen támogatta az önkormányzat az általános iskola és az óvoda alapítványainak működését. Az egész térségben kiemelkedőnek számít, hogy teljes egészében átvállalják a lakossági szemétszállítási díjat, azaz a háztartásoknak egyetlen forintot sem kell fizetniük azért, mert a szolgáltató kiüríti az ingatlanok elé kihelyezett kukákat. Ugyancsak kedvező fejleménynek minősítette a polgármester, hogy nem terhelték újabb adókkal az embereket, míg a hatvan éven felülieknek egyszeri juttatást tudtak adni, ami összesen 735 rétsági nyugdíjast érintett.

Átadták az óvodát

Ezen felül Mezőfi Zoltán említést tett még a fejlesztésekről, önkormányzati tulajdonú közutak burkolatának felújításáról a Mező és a Rózsavölgy utcákban, az iskolai étkezde folyamatban lévő építkezéséről, a Minimanó bölcsőde átadásáról, illetve a városi piac korszerűsítéséről, aminek ezekben a napokban zajlik a használatbavételi eljárása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában