Megemlékezés

2024.01.07. 13:13

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Gyarmaton a Legbátrabb Város Emléktúrát

– Immár tizennegyedik alkalommal rendezzük meg az emléktúrát Magyarnándor és Balassagyarmat között január 27-én, szombaton – adta hírül Horvát Gábor, az esemény szervezője a közösségi oldalán.

Lászlók Judit

A szervező kifejtette továbbá: hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok, akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Mint írta: ezzel a túrával rájuk emlékeznek, és arra a heroikus tettükre, amellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből. Hozzátette: ez a Hadak Útja Túrasorozat első állomása lesz. 

A közlemény szerint a gyülekező Balassagyarmat vasútállomásán lesz január 27-én, szombaton 8 óra 30 perc környékén. Ezt követően koszorúzással tisztelegnek a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok emléke előtt. Mindezek után pedig a résztvevők külön buszokkal jutnak ki a mintegy húsz kilométeres túra kiindulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra. A résztvevők várhatóan 15 óra és 15 óra 30 perc között érkeznek majd meg Balassagyarmatra, az I. Világháborús katonai temetőhöz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában