Együttműködés

2024.01.31. 11:43

Összefogtak a polgárőrök és a mentőszervezetek a nógrádiak biztonságáért

Az idei év első hivatalos megállapodást kötötte meg a napokban a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége. Az új partner a Nógrád Vármegye Biztonságáért Alapítvány lett.

Hegedűs Henrik

Vass Miklós és Gembiczki Kristóf kézfogása a megállapodás aláírása után

Forrás: Beküldött

Az egyezményt az NVMPSZ balassagyarmati központjában írta alá ünnepélyes keretek között a polgárőrök részéről Vass Miklós vármegyei elnök, míg az alapítvány képviseletében Gembiczki Kristóf kuratóriumi elnök.

A részletekről szólva portálunk érdeklődésére Vass Miklós kifejtette, az együttműködés középpontjában a nógrádi emberek javainak, a terület természeti értékeinek védelme, a biztonságérzet fokozása szerepel. Az alapítvány a jövőben az azt létrehozó mentőszervezetek speciális eszközeivel, járműveivel, munkatársai szakértelmével segíti majd a polgárőrök feladatellátását, míg a civil közrendvédelmi és bűnmegelőzési tevékenységet önkéntesen végző személyek elsősorban a helyismeretükkel közreműködnek a mentőszervezetek dolgozóinak munkájában. 

Ezen felül tervezik közös képzések szervezését, a rendszeres tapasztalatcserét, összehangolt fejlesztések megvalósítását, egységes hírlánc kiépítését, illetve közös ügyeleti központ létrehozását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában