Fejlesztés

2024.01.10. 07:34

Nem kell áradástól tartaniuk a lakosoknak Karancskesziben

A legjelentősebb tavalyi fejlesztésekkel kapcsolatban nyilatkozott hírportálunknak Karancskeszi polgármestere, Királyhegyi Gyula.

Sipos Nina Vivien

A lakosság biztonsága érdekében a községet északi és déli irányból fenyegető, hirtelen lezúduló csapadékvíz elvezetésének megoldásának okán adott be tavaly pályázatot a település önkormányzata. Az utóbbi években égető kérdéssé vált ennek a problémának az orvoslása, hiszen a Kiskút úti patak, az úgynevezett Cigány-patak, valamint Kutas-patak több évtizedes hordalékkal telítődött meg a megváltozott időjárási viszonyok miatt.

A patakok mederkotrására 69 millió forintnyi forrást nyert Karancskeszi, amely a TOP Plusz pályázati program keretein belül valósulhatott meg. A kivitelező az Uránusz-Öko Kft. volt, a projekt pedig október végén zárult.

Királyhegyi Gyula érdeklődésünkre elmondta, hogy sok gondja lenne idén Karancskeszinek a rengeteg lehulló csapadék miatt, ha tavaly nem valósult volna meg a patakok mederkotrása.

Teljesen felújítanák a Szabadság utat

– Többek között a Szabadság út teljes felújítását terveztük be 2023-ra, ami három szakaszban történt volna, három különböző pályázati finanszírozásból – árulta el a településvezető. Kifejtette, hogy ezekből csak a Magyar Falu programban elnyert kisebb összegű támogatáshoz jutott hozzá Karancskeszi, ami a második szakasz felújítására volt elegendő. 2023 nyarán újabb pályázatot adtak be az első útszakasz felújítására, míg a harmadik útrészre uniós pályázatot nyújtottak be, melyek már csak az elbírálásra várnak.

– Amennyiben Magyarország megkapja a háború okán elmaradt forrásokat, akkor ez a munka is elvégezhető lesz – mondta Királyhegyi Gyula.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában