Toborzás

2024.01.31. 20:40

Embert a vasra! – nógrádiak is jelentkezhetnek még hazánk megújuló tüzérségéhez

Folytatódik a Magyar Honvédség „Embert a vasra!” toborzókampánya, ezúttal a megújuló tüzérséghez csatlakozhatnak a haza védelmében elhivatott, a technológiai újításokra és a 21. század követelményeire nyitott fiatalok. A PzH 2000-es önjáró löveg kezelésére felkészítő, tatai helyszínű kiképzésre Salgótarjánban is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Veres Edina

A Gidrán 4x4 a hadsereg járműveinek új generációja

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Tavaly augusztusban hangzott el először Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől az „Embert várunk a vasra!” jelmondat, amely nyomán a Magyar Honvédség (MH) sikeres toborzókampányt indított. Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy akkor a Lynx harcjárművekkel felszerelt hódmezővásárhelyi alakulat gránátos zászlóaljába várták a katonákat. Néhány hónap elteltével az Embert a vasra! nevű toborzókampány folytatódott, illetve új fázisba lépett.

Vincze Zoltán százados, az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (11. HTI) beosztott tisztje elmondta: 2023 novemberében a tárcavezető a bakonykúti lőtéren, a Panzerhaubitze (PzH) 2000-esek rendszerbe állító éleslövészetét követően jelentette be, hogy a honvédség ez alkalommal a megújuló magyar tüzérséghez keres fiatalokat.

– A PzH 2000-es egy nagy páncélvédettséggel rendelkező, támogatófegyverrel felszerelt, lánctalpas jármű, amely napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze. Természetesen minden jelentkezőt örömmel fogadunk, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy erre a technikára a technológiai újításokra, valamint a 21. század követelményeire nyitott, jó szellemi és fizikai képességekkel rendelkező fiatalokra van szükség

 – hangsúlyozta a 11. HTI beosztott tisztje, aki arra is rámutatott, hogy a jelentkezés – a Lynx kiképzéshez hasonlóan – feltételekhez kötött. Így a bekerülés alapkövetelménye például a cselekvőképesség, a betöltött 18. életév, a büntetlen előélet, a magyar állampolgárság és a legalább alapfokú iskolai végzettség.

Felmérés vár a bevonulókra

A PzH 2000-es kezelése iránt érdeklődők február 12-én vonulnak majd be a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz. Vincze Zoltán százados elárulta, akik nem estek át előzetesen a komplex alkalmassági vizsgálaton, azokra a bevonulás napján vár egy felmérés, amely egészségügyi és pszichológiai vizsgálatból, valamint fizikai állóképesség felmérésből áll. 

Ez utóbbi két perc alatt teljesített fekvőtámasz és felülés mellett 3200 méter futást jelent. A felmérésen megfelelt jelentkezők a szerződés aláírását követően Tatán kezdik el a bentlakásos kiképzésüket.

– A kéthetes beillesztő foglalkozás után a kiképzés nyolc hete alatt az újoncok elsajátítják a katonai élet szabályait, alaki fogásokkal, tereptannal bővítik tudásukat, illetve különböző harcászati és fegyverzettechnikai ismeretekre tesznek szert. A leendő tüzéreket már a kiképzés első napjától a bruttó 737 ezer forintos alapilletmény illeti meg

 – emelte ki Vincze Zoltán százados.

Itt jelentkezhetsz!
Hozzátette: az újoncok továbbá havi 12 ezer forint SZÉP-kártyás cafeteria-juttatás és utazási költségtérítést kapnak, illetve ingyenes laktanyai elhelyezést vagy lakhatási hozzájárulást is igényelhetnek. Az érdeklődők az alábbi linken, vagy a salgótarjáni toborzóirodában személyesen is jelentkezhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában