Ipoly-híd

2024.01.12. 11:28

Drégelypalánkon zárták a magyar-szlovák hídépítési projektet

Ünnepélyes keretek között tartották meg a Drégelypalánk és Ipolyhídvég között épült Szent Borbála híd projektzáró rendezvényét péntek délelőtt. A drégelypalánki eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Juhász Péter, Besztercebánya megye alelnöke és Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője.

Lászlók Judit

A drégelypalánki eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Nool

Fotó: L.Zs.

A Helembát Ipolydamásddal összekötő Károly Róbert hidat tavaly nyáron, az Ipolyvarbó és Őrhalom közötti Szent-Iványi hidat pedig december 1-jén adták át a forgalomnak. A fejlesztéssorozatot a Drégelypalánk és Ipolyhídvég között megépült Szent Borbála híd zárja. 

A híd építése két évvel ezelőtt kezdődött meg Európai Uniós támogatásból. A régióban már régóta várt hídépítési projekt a határon átnyúló térségfejlesztést támogató Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósulhatott meg több kapcsolódó beruházással együtt. A mintegy 2,9 milliárd forintból megépült új híd a környező szlovákiai falvak irányából elérhetővé teszi a Nagyorosziban, Drégelypalánkon és Rétságon működő nagyobb üzemeket, ahová jelenleg is több százan ingáznak kerülőúton. 

A pénteki eseményen – melynek az Ipoly magas vízállása miatt a drégelypalánki művelődési ház adott otthont – szó esett a híd országhatáron átívelő közösségi, társadalmi és gazdasági jelentőségéről is. Részletes tudósítás, fotók és videó hamarosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában