Véradás

2024.01.01. 21:05

Disznótoros véradáson nyújthatják karjukat a donorok Salgótarjánban

Év elején, az ünnepeket követően kiemelten fontos a véradás, a biztonságos vérkészlet megtartása érdekében!

Gulyás Edina

Valentin-napok is karjukat nyújthatják a segítőkész donorok, párban is érkezhetnek

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Jól ismert tény, hogy az esztendő elején malachúst kell enni, mivel a jószág kitúrja a szerencsénket. Jól tudják ezt a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének munkatársai, így idén is megszervezik a disznótoros véradást január 4-én, csütörtökön 15 és 18 óra között Salgótarjánban, a Klapka György tér 4. szám alatti Civil Szolgáltató Központban. 

– Év elején, az ünnepeket követően általában lecsökken a vérkészlet. Mivel karácsonyt megelőzően sokan részt vesznek a véradásokon, így januárban és februárban kevesebb donor jelentkezik – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. – Ezért döntöttünk úgy, hogy disznótoros finomságokkal csábítjuk be a segíteni szándékozókat az eseményre.

Mint mondta, a véradáskor levett vérből háromféle vérkészítmény készül, amelyek közül az egyik mindössze öt napig hasznosítható. Ez a rövid felhasználási idő teszi különösen fontossá, hogy az ünnepek után mindenki adjon vért, aki egészségesnek érzi magát és megteheti azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában