Volán-sztrájk

2024.01.27. 14:28

A buszvezetők sztrájkja csak hétfőn érinti a bátonyterenyei helyi járatokat

A bátonyterenyei helyi tömegközlekedést is érinti a buszvezetők vasárnapi és hétfői sztrájkja.

Veres Edina

A Volánbusz Zrt. a sztrájktól függetlenül is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat

Forrás: Volanbusz.hu

Az adventi munkabeszüntetés után folytatódik a buszsofőrök sztrájkja, amely Bátonyterenye helyi tömegközlekedését is érinti. A város önkormányzata Facebook-oldalán osztotta meg Nagy-Majdon József polgármester tájékoztatását. Mint írták: a Volánbusz Zrt. felhívása szerint a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet január 28-án és 29-én, azaz vasárnap és hétfőn is egész napos figyelmeztető sztrájkot szervez.

„Bátonyterenyén a helyi közforgalmú menetrend szerinti személyszállításban a megmozdulás kizárólag a január 29-i, hétfői napot érinti” – olvasható a közleményben. Az abban közzétett táblázatból kiderült továbbá az is, hogy a sztrájk esetén összesen 11 bátonyterenyei helyi járat marathat ki. Így az 1-es vonalon az 5 óra 52 perckor és a 10 órakor, a 2-es vonalon a 12 óra 15 perckor, a 3-as vonalon a 12 óra 30 perckor, a 14 órakor, valamint a 18 óra 45 perckor induló helyi járatokat érinti a sztrájk. A 3A-s vonal esetében a 7 óra 7 perckor, a 7 óra 25 perckor, a 12 óra 10 perckor, valamint a 11 és a 13 órakor induló buszok kimaradására kell az utasoknak számítaniuk.

„Amennyiben az érintett járatok autóbusz vezetői felveszik a munkát, természetesen a táblázatban felsorolt járatok is közlekednek majd. A Volánbusz Zrt. a sztrájktól függetlenül is biztosítja az úgynevezett elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően” – hívták fel a tömegközlekedő városlakók figyelmét a tájékoztatásban. A sztrájk esetén nem közlekedő helyi és helyközi járatok pontos listája a Volánbusz Zrt. honlapján elérhető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában