Közlekedés

2023.12.24. 08:00

Változik a buszok menetrendje karácsonykor Nógrádban

Karácsonykor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrend változásról.

Lukács Zsófia

A közlekedési vállalat azt kéri az utasoktól, hogy időben tájékozódjanak a menetrendről

Forrás: Facebook/Salgótarján és Nógrád megye közösségi közlekedése

Fotó: IHO

A közlekedési társaság járatai karácsonykor és év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes.

December 27. és 29. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai, ezen belül szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 24-én és 31-én 16 óra után az autóbuszjáratok többsége, illetve karácsonykor és a két ünnep között számos járat nem közlekedik.

Egyes településeken a helyi járatok az általános rendtől eltérően közlekedhetnek.  Az ünnepi időszakban a Volánbusz pénztárainak nyitvatartása is változik. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás itt található. A Volánbusz kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában