Karácsony

2023.12.17. 19:40

Ünnepi fényekben pompázó autók járták végig Pásztó utcáit (fotók)

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek a városban karácsonyi autós felvonulást vasárnap délután.

Nagy Orsolya

Első alkalommal rendeztek a városban karácsonyi autós felvonulást

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Papp-Asztalos Emese, a rendezvény szervezője portálunk érdeklődésére elmondta: a rendezvény ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor tavaly látott egy videót az egyik balatoni településen, ahol traktoros felvonulás volt karácsonyi fényekben.

– Nagyon megtetszett és a fejembe vettem, hogy Pásztón is lehetne hasonlót csinálni. Mivel imádom a karácsonyt és mindent, ami hozzá tartozik, így még jobban azt éreztem, hogy erre nekünk szükségünk van. A halloweenhez hasonlóan a tervem az, hogy ez is hagyománnyá váljon Pásztón – közölte a szervező.

Hozzátette: talán azt lehet mondani, hogy a város egy kicsit együtt él, és azt hiszem, egy-egy ilyen esemény még jobban összekovácsolja az együtt lakó embereket. Emellett ezzel a felvonulással egy picit hozzá tudnak ahhoz is tenni, hogy az ünnep meghittebb legyen mindenki számára.

Az ünnepi díszbe és fényekbe öltöztetett autók a Csillag tértől indultak útnak, majd végigjárva a város több pontját, a Varázsvölgynél ért véget a felvonulás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában