Nool.hu podcast

2023.12.28. 17:28

Tűzijátékkal vennétek búcsút az évtől? – fogadjátok meg a nógrádi lánglovag tanácsait! (podcast)

Szilveszter a féktelen mulatozásról, a jókedvről és az önfeledt szórakozásról szól. Az esztendőnek ezen az éjszakáján van arra is lehetőség, hogy tűzijátékkal búcsúztassuk az óévet és köszöntsük az újat. Azonban érdemes néhány tanácsot megfogadni annak érdekében, hogy ne okozzon tragédiát a pirotechnikai eszköz használata.

Gulyás Edina

Kapás Mártonnal beszélgettünk

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nool.hu legújabb podcast-adásában Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a legfontosabb tudnivalókra hívja fel azok figyelmét, akik tűzijátékkal szeretnék búcsúztatni az évet. 

– A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni 18 éven felülieknek az erre kijelölt legális árusítóhelyeken – tájékoztatott Kapás Márton. Hozzátette, hogy ezeket a helyeket minden évben ellenőrzik a katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei Nógrád vármegyében is, jellemzően nem találnak nagyobb szabálytalanságokat. 

Kifejtette továbbá: érdemes körültekintően eljárni már a tűzijátékok megvásárlása közben is, fokozott óvatossággal kell azokat tárolni és használni, sőt, még azt követően is van, amire figyelni kell annak érdekében, hogy ne keletkezzen tűz!

A podcastból kiderül, hogy szilveszter éjszakáján milyen esetekhez vonulnak vármegyénk tűzoltói, hányan teljesítenek ekkor szolgálatot, sőt, arra is választ kapunk, hogy elkóborolt állatok adnak-e ilyenkor munkát a lánglovagoknak. Tartsatok hát ezúttal is velünk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában