Felhívás

2023.12.20. 14:20

Több baleset történik Nógrád útjain a ködös időben (PK)

Nagy Orsolya

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ködös, borús időben nem elegendő csak a nappali menetfény használata! A témával kapcsolatban Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a téli időszakban minden gépkocsivezetőnek számolnia kell azzal, hogy a nappalok rövidebbek, az éjszakák pedig hosszabbak. Ezen időszak sajátossága még a borús, ködös idő, amely korlátozott látási viszonyokat eredményez.

– Több esetben találkoztunk olyan járművel, amelynek a vezetői a tompított fényszóró felkapcsolása helyett csak a nappali menetjelző fényt használták. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez balesetveszélyes, ugyanis a menetjelző fény mindössze előre világít, hátrafelé nem biztosítja a gépkocsi láthatóságát! – közölte a sajtóreferens.

Hozzátette: a KRESZ előírása szerint a forgalomban résztvevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, lakott területen belül és kívül is ki kell világítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában