Filmvászon

2023.12.13. 11:25

Táncoló kutyák titkos életét követi a film, amiben a hollókői páros is szerepet kapott (videó)

Amerikában már láthatta a közönség, de a napokban Európában, így hazánkban is debütál az a dokumentumfilm, ami a legrangosabb kutyás esemény, az Angliában megrendezett CRUFTS-on szereplő négylábúak és gazdáik életét mutatja be. Az alkotásban a hollókői Bérczes Christine Elisabeth és kutyája, Meredith is szerepet kapott.

Gulyás Edina

Bérczes Christine Elisabeth és kutyája, Meredith szép eredményeket ért el a világversenyeken is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A világ legrangosabb dog dancing versenyeként tartják számon az angliai CRUFTS-ot. Az ezen résztvevő kutya-gazda párosok felkészülését és életét követi nyomon a Táncoló kutyák titkos élete című hat részes film, amelyben Bérczes Christine Elisabeth, hollókői dog dancing oktató és Meredith nevű ausztrál juhászkutyája is szerepet kapott. 

– Tavaly kaptuk a felkérést, hogy további hat versenyző-párossal együtt vegyünk részt a film forgatásán. A produkció magáról a megmérettetésről szól, továbbá bemutatja az arra való felkészülést, valamint a mindennapjainkat is – tájékoztatott Christine, akinek az elmúlt időszakban elért eredményeiről portálunk is rendszeresen beszámolt. 

Hollókőn készült a kép
Fotó: Beküldött fotó

Mint mondta, a hat részes dokumentumfilm-sorozatban rajtuk kívül kanadai, norvég, japán, angol versenyzők is bemutatkoznak. A forgatás munkálatai már tavaly elkezdődtek és közel egy évig tartottak. Hollókőn tíz napig forgatott a stáb, itt megörökítették a dog dancing iskolában folyó munkát, a diákokat, de Christine családját és a Glamour Aussies kennel többi kutyusát is. 

Az angliai Birminghamben megrendezett legnagyobb kutyás eseményen, a CRUFTS-on  Meredithszel már két évvel ezelőtt is képviselték hazánkat, akkor negyedik helyen végeztek. Idén ennél is jobb eredményt értek el, az erős mezőnyben kiváló teljesítménnyel a harmadik helyig táncolták magukat.

Hamarosan a hazai közönség is láthatja a hollókőieket a képernyőn 

– Amerikában már látható a film és a Disney+ streamingszolgáltatón hamarosan a hazai közönség is megnézheti – fogalmazott Christine, aki arra is kitért: – Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mert ezáltal lehetőségünk van népszerűsíteni ezt a kutyás sportot, amit már Magyarországon is sokan magas szinten űznek. Mindezek mellett felejthetetlen élmény volt számunkra a forgatás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában