Nool.hu videó

2023.12.20. 20:34

Színre vitték a karácsony igaz történetét a salgótarjáni diákok (fotók, videó)

Több mint száz kis óvodás és sérült gyermek számára segített a szeretet ünnepére hangolódni az az énekkel és tánccal tarkított mesejáték, amelyben a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájának szinte összes tanulója szerepet vállalt. Az oktatási intézmény tornatermében szerdán bemutatott műsor az aprócska vendégek és kísérőik körében egyaránt osztatlan sikert aratott.

Veres Edina

Nagy sikert aratott a diákok műsora

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A megszokottól is nagyobb volt a nyüzsgés szerdán a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájában. A környékbeli óvodákból, illetve az Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből több mint száz gyermek érkezett az iskolába. A vendégek egytől egyig a tornateremben kialakított nézőtéren foglaltak helyet kísérő nevelőikkel és pedagógusaikkal azért, hogy megtekintsék „A karácsony igaz története” című zenés, táncos mesejátékot.

Pál Mária, a házigazda iskola tagintézményvezető-helyettese elárulta: az előadás színre vitelében egyaránt szerepet vállaltak kicsi és nagy tanulóik, akik a náluk működő Abigél Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény diákjai is egyben. Emellett a felnőtt tagozatosok közül is többen csatlakoztak a műsorhoz.

– Az elsőtől a nyolcadik évfolyamig lényegében szinte az összes tanulónk „színpadra” állhatott a produkció során, amelyet Oláhné Franczuz Erika, az intézményünk pedagógusa rendezett és koreografált. A mesejátékhoz kapcsolódva a nyolcadikos diákjaink keringő táncát is megcsodálhatta a szépszámú közönség, akik érdeklődéssel szemlélték és hatalmas tapssal jutalmazták a diákjaink műsorát. Nagy öröm ez számunkra, hogy ez immár az ötödik olyan év, amikor egy ilyen szívet és lelket egyaránt melengető, illetve gyönyörködtető előadással örvendeztethettünk meg ennyi kis gyermeket

 – fejtette ki Pál Mária, aki azt is hozzátette: a programon megjelent intézmények számára a műsort követően egy-egy ajándékcsomaggal is kedveskedtek. 

Szeretetvendégséggel készülnek

A tagintézményvezető- helyettes emellett azt is elárulta, hogy az esemény voltaképpen főpróba volt, ugyanis csütörtök délelőtt a szülőket is egy jótékonysági szeretetvendégségre várják. Ennek keretében előbb minden petőfis osztályban más és más, az osztályfőnökök által tervezett foglalkozáson hangolódhatnak felnőttek és tanulók közösen a közelgő ünnepekre. Ezután 11 órától az iskola közösségének, valamint vendégeinek mutatják be a diákok A karácsony igaz története című zenés, táncos mesejátékot. Mindezzel pedig lezárul majd a SÁI Petőfi Sándor Tagiskolájának idei, sok-sok eseményt magába foglaló karácsonyi projektje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában