Nool.hu videó

2023.12.06. 14:18

Szeretetcsomagokkal csempésztek reményt a nógrádi daganatos betegek mindennapjaiba (videó)

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, idén is saját kezűleg összeállított ajándékcsomagokkal kedveskedtek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének a tagjai a salgótarjáni kórház onkológiai centrumának részlegein kezelt betegeknek.

Gulyás Edina

Saját kezűleg összeállított ajándékcsomagokkal kedveskedtek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének a tagjai

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba ezen a héten egymásnak adják a kilincset az önzetlen adományozók, hogy az egyes osztályokon fekvő betegek mindennapjaiba egy kis örömet és reményt csempésszenek. Szerda délelőtt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai keresték fel az új onkológiai tömb osztályait, hogy az elmúlt évek hagyományait folytatva immár hetedszer adják át személyesen összeállított csomagjaikat a pácienseknek.

– Idén is azzal a szándékkal érkeztünk, hogy a betegek számára biztatást nyújtsunk és az otthon melegéből egy kicsit becsempésszünk az intézménybe. Nagy szeretettel készítettük a csomagokat, amibe az édesség, a tea, a szaloncukor és a karácsonyi díszek mellé Béres Csepp és csokitélapó is került. Ami talán ennél is fontosabb, hogy a finomságok mellett mindegyik tartalmaz egy képeslapot is, rajta kézzel írt üzenettel és jókívánságokkal – fogalmazott Kreicsi Mária, a salgótarjáni alapszervezet elnöke.

– Kívánjuk, hogy advent szent békéje költözhessen mindenki lelkébe, a karácsony áldott szeretetteljes együttléte adassék meg a betegeknek és az ápolóknak, orvosoknak egyaránt – hangsúlyozta Kreicsi Mária. 

A szeretetcsomagok személyes átadását megelőzően Sótér Tiborné, az onkológiai, sugárterápiás és hospice osztály főnővére megköszönte a szervezetnek azt az áldozatos munkát, amit egész évben végeznek. Mint mondta: a tagok heti rendszerességgel, nagy odaadással és lelkesedéssel érkeznek az osztályra és beszélgetéseik lelki támogatást, reményt, továbbá biztatást jelentenek a betegeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában