Felújítás

2023.12.05. 11:17

Öt rászoruló családnak segít a tetőkommandó Magyargécben

Öt család házának tetőszerkezetét javítják ki az ott élőkkel közösen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tetőkommandójának szakemberei Magyargécen – adták hírül a Felzárkózó Települések honlapján.

Lukács Zsófia

A felújításra szoruló ingatlanok tulajdonosai többgyermekes, hátrányos helyzetű családok, akiknek nincs lehetőségük önállóan elvégzeni a szükséges beavatkozásokat. Az ingatlanok között van, ahol meg kell erősíteni a szarufákat, akad, ahol ki kell cserélni több törött cserepet vagy egy beszakadt tetőszerkezetet kell rendbe hozni. 

A hibás tetőcserepeket bontottakkal pótolják, ezeket adományként kapja a program. Az egyik épületben teljes nyílászáró cserére is szükség van, ott az új ajtó és ablakok mellett polikarbonát fedőanyagot is beillesztenek. A munkálatokba kisebb-nagyobb mértékben a házban élők is bekapcsolódnak, ahol a lakók önerejükből nem tudják elvégezni a felújítást, a tetőkommandósok a gyakorlati feladatokat teljes egészében megcsinálják – olvasható a fete.hu oldalon közzétett beszámolóban.

Hozzátették, hogy a Fókuszban a gyermek program támogatásából működő tetőkommandó tagjai jelen vannak a felzárkózó településeken és szakmai tanácsadással, építőanyaggal támogatják a rászoruló embereket, elsősorban a kisgyermekes és a várandós családokat, hogy a csemeték fűtött, rendezett otthonokban nőhessenek fel, ezzel is segítve az egészséges fejlődésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában