Advent

2023.12.04. 16:18

Nógrádi kézműves ajándékok sorakoztak fel a gyarmati adventi vásáron (fotók)

Egyedi termékek egész sora várta az érdeklődőket advent első vasárnapján Balassagyarmaton.

Lukács Zsófia

Alkotóműhely, fotópont és gyermekprogramok is várták az adventi vásárba érkezőket

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Nógrádi kézműves- és termelői különlegességeket kínáltak az adventi vásáron vasárnap délután a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A karácsonyi hangulatról Kósa József gondoskodott zongorajátékával, miközben a tökéletes karácsonyi ajándékok is gazdára találhattak.  Többek között olyan kézzel készült termékek várták a vásárlókat, mint az illatgyertyák, sujtás ékszerek, -evőeszközök, bögrék, tálak, lakásdekoráció, horgolt- és textil ajándéktárgyak, kerámiából készült termékek, festmények, gyurma- és üvegékszerek, koszorúk, kitűzők, méz, illetve méhészeti termékek.

Szily Nóra újságíró színpadi műsora betegség miatt elmaradt, de így is válogathattak bőven a programok közül a látogatók, hiszen egy különleges adventi kerekasztal beszélgetést hallhattak az érdeklődők. Rédei Reni rádiós műsorvezetővel az adventi várakozás témáját járta körül Molnár Ambrus református lelkipásztor , Vargáné Csikász Csilla nyugdíjas óvónő és Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ intézményvezetője.

A délután folyamán alkotóműhely, fotópont és gyermekprogramok is várták az adventi vásárba érkezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában