Adomány

2023.12.31. 06:50

Nógrád-szerte sok kutya szökik el félelmében szilveszter éjjelén – így előzd meg!

Sajnos hiába tilos a petárdák használata, sok négylábú éppen ezektől megrémülve szökik el otthonról Nógrád-szerte az év utolsó éjszakáján.

Gulyás Edina

– Hiába van egyre több felhívás arra vonatkozóan, hogy szilveszterkor figyeljünk oda kedvenceinkre, tapasztalataink szerint nagyon sok állat kóborol el ilyenkor, nem csökken a számuk – tájékoztatott Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja. 

– Az általunk megtalált kutyák jelentős részében nincs mikrochip, amelyekben van, azok visszakerülnek a gazdáikhoz. Sajnos azonban még ma is van olyan kutyus a menhelyünkön, amelyik tavaly szilveszterkor került oda. 

Hozzátette: azt javasolják a gazdiknak, hogy legalább erre az egy éjszakára zárják be kedvenceiket, még akkor is, ha az nem szokott megijedni az erős hanghatásoktól. Amennyiben erre nincs lehetőség, érdemes előre beszerezni az állatorvostól nyugtatószert. Felelős állattartóként mindent meg kell tenni a kutyák és a macskák biztonságáért. 

Sok a sérült állat

Az utcára tett, kóbor állatok megmentésével foglalkozó szervezetek számára minden támogatás és adomány nagy segítséget jelent, főleg az év végén. A salgótarjáni Mancs Menedék Állatvédő Egyesület is hálás minden felajánlásért, jelenleg takarókra, plédekre, ágyhuzatokra, lepedőkre van a legnagyobb szükségük, ugyanis sok beteg és lebénult kutyát gondoznak – adták hírül az egyesület közösségi oldalán. Szilveszterkor pedig ez a szám csak emelkedhet, ugyanis sok kutya retteg a tűzijátékok, petárdák zajától. A legtöbb négylábú ilyenkor kóborol el félelmében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában