Felújítás

2023.12.01. 17:20

Modern körülményeket teremtettek a héhalmi iskola diákjainak

Több mint 34 millió forint pályázati támogatásból újult meg Héhalomban a Benedek Elek Általános Iskola száz évnél is idősebb épülete. A beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Gulyás Edina

Fontos fejlesztés történt a település életében

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Az elmúlt években sikerült számos fejlesztést megvalósítani iskolánkban, ugyanis amikor 2010-ben átvettem annak vezetését, az épület felújítása igencsak sürgető volt – fogalmazott az átadó ünnepségen Tóth Imre igazgató. – A faluvezetés tisztában volt ezzel és sikerült 29 millió forintos pályázati támogatásból 2012-ben az energetikai korszerűsítést megvalósítani. Azóta folyamatosan élünk a pályázati lehetőségekkel, eszközök beszerzésére, programok szervezésére és más fejlesztésekre is sikerült forrást szerezni az elmúlt években. Legutóbb a Magyar Falu Program kicsivel több mint 34 millió forintos támogatásával újult meg egyebek mellett a tornaszoba. 

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója arról számolt be, hogy a fenti összegből minden tanterem meleg burkolatot kapott, az oldalfalak és a mennyezet is megújult, részleges világítástechnikai felújítás is megvalósult, bővült az intézmény eszközparkja, egy tantermet új, modern tanulói asztalokkal és székekkel szereltek fel. A tornateremben pedig három pingpongasztal kapott helyet. 

– Az iskolában színvonalas szakmai munka folyik, az itt dolgozó pedagógusok szívvel-lélekkel teszik a dolgukat. A faluvezetés is elkötelezett az iskola mellett, annak ellenér is szívügyének tekinti az intézmény működését, hogy annak fenntartását már az állam vállalta magára – hangsúlyozta Simon Tibor. 

Szükség van a támogatásra

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő beszédében kifejtette: ahhoz, hogy egy ilyen kis településen van óvoda, hamarosan mini bölcsőde is megnyitja kapuit, valamint iskola is működik ,a helyi közösség összefogására és az önkormányzat támogatásra van szükség. 

– Az elmúlt években Héhalomban az összes közintézmény megújult, a templom új köntös kapott, az ide vezető és a településen lévő utak közül több is korszerűsödött – közölte Becsó Zsolt – Minden fejlesztéshez partnerek kellenek, a polgármester szívén viseli a község sorsát és a helyi közösség összefogása is példamutató. Meg kell ragadni a lehetőségeket, ugyanis minden helyben elköltött forint az itt élőket gazdagítja. 

Bakos József polgármester köszöntőjében arról beszélt: egy település életében minden fejlesztés fontos. Héhalomban a képviselő-testület elkötelezett amellett, hogy az iskola működjön, ennek érdekében mindent megtesznek a helyiek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában