Szeretet

2023.12.19. 14:27

Mindenkinek jutott egy cseppnyi karácsonyi szeretet Salgótarján szívében

Ajándékok, színes programok varázsoltak kedden karácsonyi hangulatot Salgótarján szívében, ahol minden járókelőnek jutott egy cseppnyi szeretet.

Gulyás Edina

Szimbólumokat építenek az esemény köré

Forrás: Nool

Fotó: V.L.

Színes karácsonyi forgatagba cseppentek azok, akik kedden Salgótarján belvárosában, a Mérleg úton jártak. A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület tavaly első alkalommal szervezett ünnepi programot, amit idén is életre hívtak „Szeretet utca 23” elnevezéssel.  A két szervezet között évtizedek óta jó az együttműködés. A TIT által kezdeményezett az Én karácsonyom rajz és irodalmi pályázat egészült ki az elmúlt évben a Szeretet utca  rendezvénnyel, amely széles körű összefogás eredményeként, megyei vállalkozók és magánszemélyek támogatásának köszönhetően valósult meg. Arra meghívást kaptak a gyermeküket egyedül nevelő szülők csemetéi, a betegek, az egyedül élő idősek, a fogyatékkal élők és a megyében tartózkodó menekültek is.

Szimbólumokat építenek az esemény köré

A megjelenteket Pálinkás Sándorné, az ismeretterjesztő társulat elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy hosszú évek óta Én karácsonyom címmel hirdetnek rajz és irodalmi pályázatot, amire idén rövidfilmeket is vártak. Ebben arra kérik a fiatalokat, hogy fejtsék ki gondolataikat a szeretetről, a karácsonyról és a szolidaritásról. 

– Ezek a fogalmak nagyon fontosak napjainkban. Olyan szervezetekkel, civil egyesületekkel dolgozunk együtt, amelyeknek célja embertársaik önzetlen segítése. Szeretnénk ezt az üzenetet átadni a gyerekeknek is 

– fogalmazott Pálinkás Sándorné. 

Juhászné Kincses Helén, a vöröskereszt megyei alelnöke, a Szeretet utca elnevezés ötletgazdája arról beszélt: szereti az eseményt szimbólumok köré felépíteni, tavaly a fenyőfa kapta a hangsúlyt, ebben az évben pedig a Kék madár meséje. Azt felidézve elmondta, hogy mindenki a boldogságot kergeti, azonban azért nem kell távoli tájakra utazni, hiszen a családunk, a barátaink, a szeretteink körében találhatjuk azt meg. 

Mindenkinek járt ajándék

Ennek jegyében a kézműves asztalnál kék madarat, a boldogság szimbólumát hajtogatták a gyerekek. A rászorulók számára szervezett jótékonysági célú karácsonyi forgatagban mikulás csomagot, tartós élelmiszert, a menekülteknek téli öltözéket is osztottak, de minden járókelő kapott valami apró ajándékot. A nap folyamán véradást is szerveztek, valamint kihirdették az Én karácsonyom pályázat eredményeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában