Évforduló

2023.12.25. 10:05

Megünnepelték a mihálygergei kultúrház hatvanéves fennállását

Ünnepséget tartottak a közelmúltban a mihálygergei József Attila Művelődési Házban, melynek első felvonása a karácsonyról szólt, a második pedig a helyi kultúrház fennállásának 60. jubileumáról. Hagyományaikhoz híven az óvodásoktól kezdve egészen az idős korosztályig fellépett a község apraja-nagyja, valamint bemutatkoztak a falu amatőr művészeti csoportjai is.

Sipos Nina Vivien

Kerek jubileumot ünnepelt a falu

Forrás: Facebook / Mihálygerge

Ünnepélyes beszédével a község polgármestere, Szikoráné Sebestyén Katalin köszöntötte a vendégeket. Ezt követően az óvodások léptek a színpadra, karácsonyi versekkel és énekekkel kápráztatva el a közönséget, ám nagy sikert aratott az általános iskolás gyerekek csodálatos pásztorjátéka is. Új produkcióval készült a Mihálygergei Társastánccsoport, a Dobroda Hagyományőrző Együttes és citerazenekar pedig karácsonyi dalokkal köszöntötte az ünnepet, valamint Mihálygerge dala is felcsendült az eseményen. 

A rendezvény második részének kezdetén a polgármester és a művelődési ház negyvenkét éve regnáló igazgatója, dr. Egyed Ferdinánd idézte fel az eltelt hatvan év legjelentősebb eseményeit, személyeit. Mihálygerge szlovákiai testvértelepülése, Klenovec is képviselte magát az ünnepségen, jellegzetes hangszerüket a gombos harmonikát is megszólaltatták. A jelenleg már nem működő Ipoly Néptáncegyüttes tagjai ismét összeálltak egy produkció erejéig ezen évforduló tiszteletére. 

Kitüntetéseket adtak át
Sor került kitüntetések átadásra is a jubileum alkalmából: Fenes Károly több évtizedes, Mihálygerge kulturális életében kifejtett szolgálatáért Szövetkezeti érdemérmet kapott, továbbá díjazott lett maga a művelődési ház is. A község hagyományaihoz híven az előadássorozat a kántálással fejeződött be, ám a fesztiváludvaron folytatódott az ünneplés, ahol a helyi önkormányzat vendégelte meg a résztvevőket hagyományos karácsonyi káposztalevessel, zsíros kenyérrel és forralt borral. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában