Jegyzet

2023.12.04. 10:34

Karácsonyi külcsín

Veres Edina gondolatait olvashatják.

Veres Edina

A mögöttünk hagyott hétvégén fellobbantak az adventi koszorún az első gyertyák, ami azt jelenti, hogy beléptünk az ünnepre való készülődés időszakába. Tisztában vagyok vele, hogy e heteknek elsősorban a lelki ráhangolódásról illene szólnia, azonban a szívemet én valahogy mégis az ennél kézzelfoghatóbb tevékenységekkel tudom felkészíteni a szeretet ünnepére.

Ilyen „művelet” számomra például az adventi koszorú összeállítása, az otthonom ünnepi dekorálása, a karácsonyi menüsor kitalálása, és az ajándékvásárlás a szeretteimnek. Persze a karácsonyfa alá szánt meglepetésekkel kapcsolatban akad még egy nagyon fontos karácsonyra hangoló tényező: a külcsín! Az igazat megvallva nem vagyok egy ajándékcsomagoló mester. Olyannyira nem, hogy például tavaly fel is adtam a csomagoló papírral vívott „küzdelmemet” és inkább csak egy-egy díszzacskóba bújtattam mindent, amit a Jézuska „nálam hagyott” a családtagjaim és ismerőseim számára. Úgy gondolom, hogy nem volt valami elegáns megoldás a részemről, már csak azért sem, mert van annak valami varázsa, amikor a megajándékozott személy a bontás előtt kíváncsian vizsgálj a karácsonyfa alatt, hogy vajon mi is lapul a csomagolópapír alatt. Így elhatároztam, hogy idén megpróbálok felülkerekedni magamon, és mindent saját kezűleg csomagolok majd be. Ehhez a legfontosabb hozzávalók pedig már meg is vannak: csomagolópapírok, szalagok, illetve a témával kapcsolatban néhány tippet és tanácsot összefoglaló videó az internetről...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában