Mentőöv

2023.12.29. 11:25

Karácsonyi „ajándékként” visszavitték az öt éve befogadott kutyát a salgótarjáni állatvédőkhöz

Öt év után visszavitték és otthagyták a salgótarjáni menhelyen Tóbiást, a mentett kutyát. A kétségbeesett négylábú nem érti, miért hagyták ismét magára, most meleg otthont és szerető gazdit keres.

Gulyás Edina

Tóbi még nem érti, hogy mi történt, deaz olyan „gazdáért”, amilyen neki volt talán nem is olyan nagy kár

Forrás: Facebook / Mentőöv Állatvédő Egyesület

Tóbiás nem kevesebb mint öt év után azt kapta karácsonyra a gazdáitól, hogy érzelmektől mentesen visszavitték a salgótarjáni Mentőöv Állatvédő Egyesülethez – adta hírül közösségi oldalán a szervezet. Hozzátették: mosolyogva adták át a négylábút, a pórázt lecsatolva róla – arra majd biztos Tóbiás utódjának lesz szüksége – majd mindenféle búcsúzkodás nélkül hagyták ott az állatot.

A bejegyzés arra is kitér, hogy miért került vissza Tóbiás a menhelyre. A gazdái új lakásba költöztek, azonban amíg nem voltak otthon, a kutyus ugatott, ezt a szomszédok nem nézték jó szemmel. Ezért rokonokhoz került az eb, ahonnan elszökött, próbálták ugyan bentlakásos kutyaiskolával orvosolni a problémát, azonban ez sem járt sikerrel, ezért úgy döntöttek: nem vesződnek tovább és öt év után inkább visszaviszik a kutyát a salgótarjáni egyesülethez, akiktől öt évvel korábban örökbe fogadták. 

Tóbiás most sír utánuk, keresi a kiutat arrafelé, ahol a kocsiból utoljára kiszállt, nem érti, mi történik – írták a bejegyzésben, azt is hozzátették, hogy eddig nem értesítették őket arról, hogy gond van, így esélyük sem volt tanácsot adni. Pusztán a tényekkel szembesültek, hogy visszakapják a négylábút, akit nagyon megviselt ami vele történt. Az egyesület célja sem az, hogy kétszer mentsen meg egy állatot.

„Ha valaki, mi tudjuk, milyen egy problémás kutya, hiszen az utcáról kevés eséllyel érkeznek problémamentesen, mégsem az a megoldásunk, hogy például most, Tóbiás esetében visszavigyük Hasznos és Mátrakeresztes közé a patakpartra, ahonnan anno sérülten mentettük, mert probléma van vele. Hanem megoldjuk. Ha mi nem tudjuk, kérünk segítséget. Mert ismerjük azt a szót, hogy felelősség!”

A bejegyzés végül egy ígérettel zárul: amint helyrejön a kutyus lelke, megtalálják számára az álomgazdit, aki nem fogja ismét eldobni Tóbiást mint a szemetet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában