Közgyűlés

2023.12.02. 15:54

Jelentős mértékben csökken az általános iskolások száma Salgótarjánban

A képviselők elé került a Salgótarjáni Tankerületi Központ helyzetjelentése is a salgótarjáni közgyűlésen, melyből kiderült: jelentős mértékben csökken a városban az általános iskolások száma a városban.

Kéri István

Simon Tibor tankerületi igazgató kiegészítésében az önkormányzat és a szervezet közötti, bizalmon alapuló, jó együttműködés fontosságát hangsúlyozta, miután az iskolaépületek tulajdonosa jellemzően az önkormányzat, a tankerület feladata pedig a működtetés és az oktatás megszervezése. Kiemelte: csökken a tanulólétszám, a tíz évvel ezelőttihez képest mintegy 30 osztálynyi gyermek „hiányzik” a város intézményeiből. Számszerűen és arányaiban véve is emelkedett ugyanakkor a bejáró tanulók száma: napjainkban már a gyermekek ötöde a városon kívülről jár a salgótarjáni iskolákba.

Fekete Zsolt ismertetése szerint többek között szülői visszajelzések miatt kérte a tájékoztatót, miután „elmaradó óráknak és szaktanári helyettesítés hiányának” híre jutott el hozzá. Simon Tibor válaszában jelezte: a tankerület szeretné, ha elmaradó óráról szóló jelzések a tankerülethez is befutnának. Általánosságban az általános iskolákban nincs ilyen probléma, a középiskoláknál már előfordulhat, de ez évtizedes „gyakorlat” – fogalmazott az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában