Adományozás

2023.12.14. 13:55

Három helyi óvoda csöppségeit lepték meg a Salgótarjáni Civil Kerekasztal tagjai

A szeretet ünnepéhez közeledve három salgótarjáni óvoda növendékeinek okozott örömteli meglepetést a Salgótarjáni Civil Kerekasztal. A tagok által felajánlott ajándékokat szerdán adták át a hozzávetőleg kétszáz gyermek számára.

Veres Edina

Salgótarjáni Civil Kerekasztal adomány gyűjtést rendezett a város rászoruló óvodásainak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Szinte roskadoztak a bútorok a Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Házban szerda délután a játékok és finomságok alatt, amelyeket a Salgótarjáni Civil Kerekasztal (SCK) tagjai ajándékként ajánlottak fel gyermekek számára. Angyal Krisztina tavaly október óta vezeti elnökként az SCK-t. Portálunk érdeklődésére elárulta: egy kerekasztal ülésen merült fel az ötlet, hogy csatlakozzanak az adventi ajándékozók sorába.

– Rendszerint többen is gyűjtenek adományt ebben az időszakban. Vannak, akik például az idősotthonokat támogatják, míg mások másokat. Mi úgy döntöttünk, hogy a három leghátrányosabb helyzetű, leginkább rászoruló salgótarjáni óvodának a növendékeit szeretnénk meglepni így, karácsony előtt – mondta Angyal Krisztina, aki arra is rámutatott, hogy mennyire fontosnak tartja a szeretet ünnepe előtti várakozás idején az ilyenféle megmozdulásokat.

Szép számú felajánlás érkezett
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A felhívást követően az SCK által összefogott egyesületek és szervezetek tagjai gyorsan „akcióba is lendültek”, így szép számú felajánlás érkezett.

– Gyümölcsök, szaloncukrok, illetve a különböző kézműves foglalkozásokhoz szükséges eszközök, így például zsírkréták, színes ceruzák, festékek és füzetek is érkeztek a tagjainktól – részletezte az összegyűlt finomságok és használati tárgyak sorát az SCK elnöke, aki azt is kifejtette, hogy a folyamatot megpróbálták összehangolni, azaz felosztani egymás között, hogy ki mit, hozzon. Így végül mindenki hozzáadhatta a maga részét, aminek köszönhetően teljes egésszé „állt össze” a közösségük kicsiknek szánt meglepetése.

Mintegy kétszáz gyermeket örvendeztetnek meg az ajándékokkal

Az ajándékok szortírozásában és kiszállításában az SCK több oszlopos tagja, így például Homoga József is részt vett, aki egyben a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület elnöke. Kérdésünkre elmondta, hogy tudomása szerint összesen hozzávetőleg 200 gyermek számára okozhat örömet a civil kerekasztal társasága. Hozzáfűzte: a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesületnél is osztják azt a véleményt, amely szerint adni mindig jó. Éppen emiatt döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy a közös összefogás gyümölcsével, azaz az összeállított csomagokkal óvodás gyermekeknek okozzanak örömteli meglepetést.

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal képviselői ennek fényében indultak útnak szerda délután az összegyűjtött ajándékokkal és csaltak boldog mosolyt az Acélgyári úton található Hétszínvirág Tagóvodába, a Zagyvapálfalván működő Nyitnikék Tagóvodába és a Baglyasi Tagóvodába járó gyermekek arcára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában