Nagyapám Háza program

2023.12.10. 11:35

Évet értékeltek: Szúpatakon is sikeres önkéntes építőtáborok valósulhattak meg

A Nagyapám Háza programban megvalósuló mester-inas képzés évértékelő összejövetelén vett részt az Aszú-völgyi Palócok Egyesület is, amely célul tűzte ki a Bátonyterenye szúpataki részén található palóc kontyos házak megmentését.

Gulyás Edina

A Magyar Építőművészek székházában, a Nagyapám Háza programban megvalósuló mester-inas képzés évértékelőjén vettek részt az Aszú-völgyi Palócok Egyesület tagjai – adta hírül közösségi oldalán az egyesület. Hozzátették: sikeres önkéntes építőtáborokon vannak túl, Szúpatakon jövőre is folytatják a munkát!

Már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy Bátonyterenye szúpataki településrészén hét palóc kontyos ház áll, azok közül három van az Aszú-völgyi Palócok Egyesületének tulajdonában. A szervezet megalakulása óta keresi annak a lehetőségét, hogy az épületeket megmentse az enyészettől. Az elmúlt években ehhez a Nagyapám Háza programban kaptak lehetőséget, a nyári önkéntes építőtáborok alkalmával már két épület is megújult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában