Táncverseny

2023.12.11. 14:08

Díjakat, bajnoki címeket szereztek Fóton a salgótarjáni tánciskola növendékei

Beérett a sok munka gyümölcse, a salgótarjáni Mona Deja-Vu Tánciskola növendékei szép eredményekkel, csillogó érmekkel és bajnoki címmel tértek haza a közelmúltban Fóton megrendezett Ritmuscsapatok Országos Táncversenyéről.

Gulyás Edina

A salgótarjáni és a környező települések rendezvényeinek elmaradhatatlan fellépői közé tartoznak a tánciskola növendékei. A fiatalok azonban nem csak a különféle programokat színesítik előadásaikkal, keményen készülnek a versenyekre is. A sok gyakorlás eredménye nem maradt el, a közelmúltban megrendezett fóti megmérettetésről ugyanis számos díjat, előkelő helyezést és egy bajnoki címet bezsebelve térhettek haza. 

– Büszke vagyok minden táncosra. Több kategóriában is eredményesen szerepeltünk, az általunk bemutatott koreográfiák elnyerték a zsűri tetszését – tájékoztatta portálunkat Szabó Mona, a tánciskola vezetője. – A legnagyobb büszkeség számomra, hogy az ö éves unokám, Tóth Lara országos bajnok lett jazz-dance törpe kategóriában. Természetesen mindenki teljesítménye elismerésre méltó.

Beérett a több hónapos felkészülés

Mint mondta, felnőtt színpadi táncok kategóriában szintén első helyezést ért el a tánciskola hatfős csapata, amiben ő maga is színpadra állt. A hónapokig tartó felkészülés eredményeként Holló Fruzsina jazz-dance kategóriában második helyet szerzett, Szomszéd Anikó a szóló show-dance kategória harmadik helyezettje lett, duóban pedig Rozmán Szávával közösen állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Szintén ebben a kategóriában Sütő Jana és Holecz Hanna a negyedik helyig táncolta magát. Míg Gergely Brigitta, aki hastáncot mutatott be, hatodik lett. 

– Eredményeinkkel kvalifikáltuk magunkat a zágrábi versenyre, azonban a csapat úgy döntött, hogy inkább a jövő évi megmérettetésekre készülünk. A célunk, hogy kijussunk és jól szerepeljünk a világbajnokságon, amit Horvátországban rendeznek majd meg – ismertette Szabó Mona.

 – Az év hátralévő részében még várnak ránk fellépések, ugyanis advent idején nagyon elfoglaltak vagyunk. Szívesen teszünk eleget a meghívásoknak, sokszor jótékony céllal lépünk fel. Karácsony előtt és az év végén azonban kicsit megpihenünk. Mindannyiunkra ránk fér egy kis kikapcsolódás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában