Advent

2023.12.03. 20:26

Balassagyarmaton is meggyújtották a hitet jelképező adventi gyertyát

Balassagyarmat főterén az első adventi gyertyát vasárnap délután gyújtották meg, ahol a Római Katolikus Egyház gondolatait hallhattuk a karácsonyi ünnepkörről, majd közös ének csendült fel.

Lukács Zsófia

Advent első vasárnapján Balassagyarmaton is gyertyát gyújtottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

–December eleje van. Kél a forró sóhaj, és az Úr népe újra útra kel Betlehem felé. Az út a lélek útja. A szívekben szomjúság és az örök, sóvárgó fohász: ne haragudj ránk, Urunk! Sötét, fagyos és hosszú éjszakákon át vezet az út, de a lélekben ott a halhatatlan vágy, melyet nem lehet elhallgattatni – kezdte az ünnepi gyertyagyújtást Dsida Jenő adventi gondolataival Turai János plébános.
Kiemelte, hogy Dsida Jenő tudott erről valamit, és lírájában ott van ez a kiküzdött-elnyert bizonyosság.
A plébános elmélkedését közös ének követte, majd Kmety Zsolt, Selmeczi Zoltán és Csábi István folytatta Dzsida Jenő a karácsony előtti várakozásról szóló gondolatait. Eközben az adventi koszorú első, hitet jelképező gyertyát is meggyújtották. Végezetül a Balassagyarmati Dalegylet karácsonyi énekekkel zárta az ünnepi gyertyagyújtást Balassagyarmat főterén.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában