Advent

2023.12.04. 14:38

A nógrádi rendőrök is hangolódnak a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is a napokban.

Nagy Orsolya

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is

Forrás: Police.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunknak elmondta, hogy a megyei főkapitányság épülete előtt elhelyezett adventi koszorút hagyományteremtő módon idén is rendőrök és civilek együtt állták körbe advent első vasárnapján, hogy közös gyertyagyújtással kezdjék meg az adventi időszakot és a szeretet ünnepére való hangolódást.

Hozzátette: a munkatársaik által elkészített és feldíszített koszorú a karácsonyi időszakban évek óta a rendőr-főkapitányság ékessége.

– A hit gyertyáján a láng december 3-án, vasárnap délután lobbant fel, majd a négyhetes ünnepi időszak ezt követő két vasárnapján ugyanebben az időpontban gyújtjuk meg az ünnep jelképeit. Az utolsó adventi gyertya meggyújtása pedig december 22-én, pénteken 11 órakor lesz – közölte a sajtóreferens.

Mint mondta: az ünnep hangulatát zenés műsorával a Blue Blood Brothers zenei formáció hozta el a rendezvényre, míg az arra járókat a szervezők forró teával és a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából apró meglepetésekkel és láthatósági eszközökkel várták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában