Adomány

2023.12.09. 19:05

A mátramindszenti plébániát támogatják az adventi jótékonysági vásár bevételéből

Advent második vasárnapján egész délután ingyenes jótékonysági kirakodóvásárt tartanak Mátramindszenten, a plébánia udvarán.

Gulyás Edina

A mátramindszenti Mindenszentek-templom

Forrás: Google Maps

Nem első alkalommal rendezik meg a karitatív kezdeményezést, amelynek idén is dr. Szabó József, helyi lakos a fővédnöke. Mint mondta: már évek óta foglalkozik a gondolattal, hogy a karácsonyi vásárok hangulatát a településre varázsolja. Tavaly az elképzelést tettek követték, és első ízben, sikeresen megszervezték a programot, amire idén december 10-én, vasárnap 14 órától várják majd a község lakóit a helyi plébánia udvarán.

Akik tehetik, a háztartásukban található, jó állapotú tárgyakat ajánlhatják fel a vásárra, amit saját asztalokon kínálhatnak. A portékákat bárki ingyen elviheti. Azonban azok, akiknek lehetőségük van rá, pénzadománnyal is támogathatják a kezdeményezést. A felajánlásokat tavaly a helyi Kerekerdő Óvoda javára fordították. Ez alkalommal pedig a plébániára vásárolnak a befolyt összegből különféle használati tárgyakat. A vásári forgatagban forralt borral, forró teával és zsíros kenyérrel vendégelik majd meg a helyszínre látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában