Digitális oktatás

2023.11.28. 07:59

Több mint ötszáz diák kaphat notebook-ot év végéig a salgótarjáni tankerület iskoláiban

A Salgótarjáni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekben összesen 556 diák kap december végéig notebook-ot a jelenlegi, azaz a 7. és a 10. osztályos tanulókat érintő szállítási ciklusban.

Veres Edina

Aktív szerepet vállal a Salgótarjáni Tankerületi Központ a Klebelsberg Központ (KK), mint konzorciumvezető által megvalósított „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt célkitűzéseinek teljesítésében. Ahogy az a KK honlapján elérhető közleményben olvasható: ebben az évben 140 ezer darab notebook kiosztására nyílt lehetőségük.

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója portálunk érdeklődésére kifejtette: valamennyi iskolájuk kedvezményezettként vesz rész a megvalósításban. Tájékoztatásából továbbá az is kiderült, hogy jelen szállítási ciklusban – az országos tendenciát követve – az általános iskolák 7., valamint a középiskolák 10. évfolyamos tanulói juthatnak személyes használatú notebookhoz.

„Minden intézményünknek lehetősége van a programban való részvételre. A tanulók gondviselői önkéntes alapon nyújthatták be igényüket a KRÉTA rendszeren keresztül. A folyamathoz az intézmények kollégái folyamatos segítséget nyújtottak, hogy minél több tanuló számára elérhető legyen ez a lehetőség” – fogalmazott Simon Tibor tájékoztatásában, amelyben arra is kitért: a salgótarjáni tankerület iskoláiban a program – a jelenlegi kiosztási körben – 556 tanuló számára biztosít notebook-ot. A közleményben az is olvasható, hogy az iskolák közül a legnagyobb számban a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulói részére érkeznek eszközök, amelyeket november 28-án, kedden ünnepélyes keretek között adnak majd át az érintetteknek.

A Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című projekt várhatóan 2024 tavaszán az 5. 6. és 9. évfolyamos diákok eszközeinek kiosztásával folytatódik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában