Adventi ablak

2023.11.17. 08:05

Szécsényben már javában készülődnek az ünnepekre

A Szécsényi Művelődési Központ a közösségi oldalán adta hírül, hogy ebben az évben is meghirdeti az Adventi ablakok elnevezésű eseményt Szécsényben, Pösténypusztán és Benczúrfalván egyaránt.

Lászlók Judit

Advent a karácsonyi előkészület négyhetes időszaka, Karancsságon már a karácsonyfát is felállították

Forrás: Pixabay

A közzétett felhívás szerint az adventi ablakok lényege, hogy december 1. és 24. között mindennap felgyulladnak a fények a településük valamelyik házának az ablakában, üzletének a kirakatában. Hasonlóan ahhoz, ahogy az adventi kalendáriumban is mindennap kinyitunk egy dobozt. 

Mint írták: a karácsony közeledtével napról napra egyre több ház ablaka, kirakata fog díszbe öltözni, míg Szentestén mindegyik egyszerre fog ünnepi fényben pompázni. A sorrend az előzetes jelentkezés alapján alakul majd ki, ami a résztvevők kivételével titkos lesz. A jelentkezőknek fotót kell készíteniük a feldíszített ablakról vagy kirakatról, amelyet a [email protected] e-mail címre küldhetnek el. 

A képeket aztán feltöltik majd az intézmény közösségi oldalára. A dekorációban meg kell jelennie a kapott sorszámnak, amit szükséges kivilágítani. Egyéb tekintetben mindenki a saját ötlete alapján díszíthet. Az Adventi ablak elnevezésű programra november 26-ig, vasárnapig lehet jelentkezni a művelődési ház elérhetőségein keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában