Nemzeti konzultáció

2023.11.15. 14:40

Semjén Zsolt Balassagyarmaton: a migrációról, a családvédelemről és Ukrajnáról is szó volt (fotók)

A Kereszténydemokrata Néppárt megyei szervezete Kereszténydemokrata esték címmel tartott rendezvényt kedden Balassagyarmaton. Az esemény vendége volt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, aki a nemzeti konzultációról is beszélt a jelenlévőknek, illetve a sajtó munkatársainak.

Lászlók Judit

Az esemény fontos témaköre volt a nemzeti konzultáció is, amelyről dr. Semjén Zsolt (jobbra) a sajtótájékoztatón is szólt

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője elmondta, hogy Kereszténydemokrata esték keretében a párt szervezetei, vezetői járják az országot, hogy találkozzanak a helyi közéleti szereplőkkel. A keddi esemény fontos témaköre volt a nemzeti konzultáció, melyről dr. Semjén Zsolt a sajtótájékoztatón is szólt. 

– Magyarország egy unikális ország, mert az Európai Unión belül egyedül itt kéri ki a kormány az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekben. Van, hogy nemzeti konzultációban, van, hogy népszavazással, de Magyarország a legfontosabb kérdésekben megkérdezi a polgárok véleményét – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a kormány a magyar embereknek véleményét képviseli „az európai politika színpadán”. A nemzeti konzultációval kapcsolatban három témát érintett: migráció, család- és gyermekvédelem, illetve Ukrajna uniós csatlakozása. 

A migráció kezelhetetlen biztonsági kockázatot jelent

– Ma már nincs olyan épeszű ember Európában, aki ne látná azt, hogy milyen súlyos következményei vannak annak a migrációnak, amit nyugodtan nevezhetünk iszláminváziónak is. Egész egyszerűen ténykérdés, hogy az iszlám migrációval dzsihadista harcosok tömege jön be az EU-ba, ami kezelhetetlen biztonsági kockázatot jelent. Európa súlyos veszélynek van kitéve – mondta. Szerinte azért is kulcskérdés a migráció, mert ha azt egyszer elrontjuk, akkor „többet nem lehet visszacsinálni”. A kötelező elosztási kvótát képtelenségnek nevezte, majd egy példán keresztül szemléltette annak életszerűtlenségét. 

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet arra is, nincs olyan migrációhoz való jog, ami alapján valaki tetszés szerint, az adott ország hozzájárulása nélkül eldönthetné, hogy a világ mely területén akar élni. Hozzátette: ha azonban valakinek az élete, a testi épsége vagy a lelkiismereti szabadsága, faji, politikai vagy bármilyen ok miatt veszélyben van, akkor neki természetesen joga van védelemre, de csakis az első biztonságos országban, és addig, amíg a veszély valóban fennáll. Hangsúlyozta, hogy a magyar embereket megilleti a saját kultúrájukhoz és életformájukhoz való jog, amit a tömeges migráns-betelepítés veszélyeztet. 

A gyermekvédelem nem a felnőttekről szól

Semjén Zsolt a család- és a gyermekvédelemmel kapcsolatban világossá tette, hogy a gyermekvédelmi törvény nem a felnőttekről szól. A felnőttek ugyanis a magánéletükben azt csinálnak, amit akarnak. Azonban a magyar állam a gyermekek védelmében nem engedheti meg, hogy bármilyen szexuális tartalmú szervezet agitációt folytasson az óvodákban, iskolákban, mert a gyermek szexuális felvilágosítása csak is kizárólag a szülőre tartozik. 

Nem reális az ukránok EU-csatlakozása

A miniszterelnöl-helyettes a sajtótájékoztatón beszélt az Oroszországot érintő tizenkettedik szankciós csomagról is, amit szerinte nem lehet úgy elfogadni, hogy az előző tizenegyet sem elemezték ki annak tekintetében, hogy azok milyen hatással voltak Európára és Oroszországra.

Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban elmondta, szó sem lehet újabb pénzügyi támogatásról addig, amíg a korábbi temérdek támogatással el nem számoltak az ukrán vezetés. Rámutatott arra is, hogy nem tartják reálisnak a csatlakozást úgy, hogy jelenleg Ukrajna háborúban áll, illetve nem tudni működne-e az állam a segélyek nélkül, sőt, sem a határait, sem a népességét nem tudni pontosan. Semjén Zsolt kitért arra is, hogy Ukrajnának vissza kell adnia az országban élő magyarok szerzett jogait és el kell ismernie a kárpátaljai magyarságot őshonos kisebbségnek. 

– A magyar polgároknak lehetősége lesz arra, hogy a nemzeti konzultáció tekintetében elmondják a véleményüket és kifejezzék a politikai akaratukat. Magyarország, a magyar kormány azt a politikai akaratot fogja képviselni, amit a nemzeti konzultáción a magyar állam polgárok kinyilvánítanak – zárta a sajtótájékoztatót dr. Semjén Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában