Nool.hu videó

2023.11.25. 18:04

Régi álma teljesült a bérieknek: adományokból újult meg a templomhoz vezető lépcsősor (videó)

Adományokból korszerűsítették a településen a helyi templomhoz vezető lépcsősort, amely kivilágítást is kapott a lakosok nagy örömére.

Nagy Orsolya

Ünnepélyesen is átadták a nemrégiben megújult templomi lépcsősort a településen

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ünnepélyesen is átadták szombaton, a kora délutáni órákban a nemrégiben megújult templomi lépcsősort. A rendezvényen Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a magánadományokból megújult templomhoz vezető lépcsősor a közösséget segíti. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy vannak olyan személyek, akik a saját magán segítségükkel, magánemberként próbálják támogatni a helyi közösséget.

– Egy templomlépcső minden szempontból a közösségé, hiszen szól a településnek és az itteni, templomba járó embereknek egyaránt. Köszönet illeti mindazokat, akik hozzájárultak valamilyen módon ehhez a beruházáshoz – mondta Balla Mihály.

Bencsok Péter, a béri Dagonya Fesztivál szervezője kiemelte: mivel a település ad otthont a rendezvényüknek, így rendszeres vendégei Bérnek, éppen ezért úgy gondolták, az a minimum, hogy támogatják ezt a projektet. A szervezők a kivitelezési munkálatokban segítettek.

Maczó László polgármester kifejtette: maga a lépcső ötvenhárom méter hosszú, tizenöt centiméter a fellépője és negyven a rálépője. Anyaga pedig barabáskő, ráadásul a teteje csúszásgátló. Mint mondta: a munkálatok során igazodni kellett a terepviszonyokhoz is, amelyet a kivitelezők sikeresen teljesítettek. A polgármester emellett egy kovácsoltvas kaput is adományozott két kő pillérrel a templomnak és ő maga is támogatta a beruházást.

25 év alatt sok mindent sikerült letenni a nemzet asztalára 

– Mindezeken túl négy hónappal ezelőtt  minden közvilágítási lámpatestet modern ledesre cseréltünk. Három reflektorral kivilágítottuk a templomot és annak a tornyát is. Pár évvel ezelőtt pedig kandelábereket is csináltattunk, amelyek a lépcsősor mellett kaptak helyet. Régi vágyunk volt ennek a beruházásnak a megvalósítása, hiszen az nagyon rossz állapotban volt. A bériek pedig nagyon örülnek ennek a fejlesztésnek – hangsúlyozta Maczó László. Mint mondta: 25 éve polgármester a településen, amely idő alatt sok mindent sikerült letenni a nemzet asztalára Béren, de a legtöbb támogatást az elmúlt pár évben élvezhették.

A polgármester azt is elárulta, hogy jövő kora tavasszal az óvoda és a polgármesteri hivatal kap majd új köntöst, ahol energetikai korszerűsítés valósul majd meg, de szintén tavasszal indul az orvosi rendelő és az egészségház felújítása is, amely kívül-belül megszépül.

A polgármester végül Éliás Tibor Fohász Istenhez című szerzeményével zárta gondolatait. „Uram, a kezem el ne engedd! Te vagy a vég, Te vagy a kezdet, Te vagy az Egy és Te a Minden, Te vagy a túl és Te az innen. Te vagy a hajnal és az este, Te vagy a remény éjjelente, Te vagy a fény és Te az oltár, Te vagy a Szent, ki velem voltál. Te vagy az élet és az álom, Te vagy a legszebb szó a számon. Te vagy az egy, és Te a minden, Te vagy a megszabadító, irgalmas Isten!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában