Idegen nyelven

2023.11.03. 15:41

Német és angol nyelvű prózamondó versenyen méretik meg magukat a nógrádi diákok

Ebben az évben is meghirdette német és angol nyelvű prózamondó versenyét a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézménye idegen nyelvi munkaközössége.

Angyal Eszter

November 23-án, csütörtökön délután 14 óra 30-től rendezik meg a Salgótarjáni Általános Iskola Gagarin Intézményegységében a XXVIII. német és angol nyelvű prózamondó versenyt. A megye 7. és 8. osztályos tanulói négy kategóriában adhatták le nevezéseiket a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézménye idegen nyelvi munkaközössége által szervezett megmérettetésre. A versenyre minden iskola egy-egy tanulót delegálhatott kategóriánként, a versenyzők pedig majd egy kötelező és egy szabadon választott szöveget adnak elő. 

Az iskola weboldalán közzétett tájékoztatás szerint a szabadon választott szöveg terjedelme 7. osztályosok esetén 150-200 szó, míg 8. osztályosoknál 200-250 szó kell legyen, és fontos, hogy a szöveg tartalma és témája igazodjon a tanulók nyelvi szintjéhez és egyéniségéhez. A verseny négy kategóriájának első három helyezettjei tárgyjutalomban részesülnek majd.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában