Lánglovagok

2023.11.17. 19:18

Nem mindennapi feladatokat teljesített a hat tűzoltójelölt Nógrádban

Kitartás, elszántság, erős fizikum és nagy adag bátorság kell ahhoz, hogy valaki tűzoltó legyen. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz jelentkező újoncok is erről tettek tanúbizonyságot a közelmúltban.

Gulyás Edina

Mi kell ahhoz, hogy tűzoltó legyél? – tette fel a kérdést az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösségi oldalán. A választ is megadták: nagy adag elszántság, rengeteg kitartás, erős fizikum és mindenekelőtt bátorság.

A bejegyzésből az is kiderült: ahhoz, hogy valaki bekerüljön a tűzoltók csapatába, azt is bizonyítania kell, hogy mindezek megvannak benne. Nemrég hat lelkes újonc felvételizett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A jelentkezőknek a fizikai alkalmassági vizsgálat elvégzése után még két másik kihívás során is bizonyítaniuk kellett.

Először kötélbiztosítás mellett fel kellett mászniuk a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 37 méter magasra kitolható létraszerére, hogy kiderüljön, valóban nincs tériszonyuk. Ezután pedig a lánglovagok által használt légzőkészülékben kellett lemenniük az igazgatóság pincéjébe. 

Miután az alkalmassági eljárást mindannyian sikeresen teljesítették, remélhetőleg valamelyik laktanyában találkozunk velük – tették hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában