Jutalom

2023.11.23. 14:10

Nem maradt el a jutalom a véradók toborzásáért a dorogházai iskolában

Sikeres véradásnak adott helyet a közelmúltban a Móra Ferenc Általános Iskola Dorogházán. Ahhoz kapcsolódóan véradó-toborzó versenyt hirdetett az intézmény, a nyereménynek a harmadik osztályosok örülhettek.

Gulyás Edina

A harmadik osztályosok örültek a nyereménynek

Forrás: Facebook | Móra Ferenc Általános Iskola, Dorogháza

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetével közösen szervezett véradást a Móra Ferenc iskola, ahhoz kapcsolódóan pedig véradó-toborzó versenyt hirdetettek. A legtöbb donort toborzó osztály jutalomban részesült. A nemes versengést a harmadik osztályosok nyerték, akik a legügyesebben vették rá véradásra a családot, rokonságot – adta hírül közösségi oldalán az intézmény. Hozzátették: nem maradt el a jutalom sem, nagy tálca csokoládén osztozhattak a tanulók.  

Mint arról portálunk is beszámolt: nem először szerveztek véradást a dorogházai iskolában. Az intézmény dolgozói közül többen is rendszeresen segítenek ezen a módon beteg embertársaikon, és a diákok szülei is egyre aktívabbak ezen a téren. Balázs Beáta tagintézményvezető arról tájékoztatta portálunkat: nagy hangsúly fektetnek arra, hogy a tanulók mielőbb megismerjék a véradás fontosságát. Jó példát állítva eléjük bíznak abban, hogy ők is felelős, önzetlen felnőttekké válnak majd.

– Az iskolai véradások osztályok közötti versenyek is, ugyanis minden alkalommal jutalmazzuk azt az évfolyamot, amelyik a legtöbb donort mozgósítja – hangsúlyozta Balázs Beáta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában