Ajándék

2023.11.18. 16:18

Mosolymanóként segítik a rászorulók karácsonyát a mátranováki diákok

A Fekete István Általános Iskola diákjai és munkatársai minden évben igyekeznek szebbé tenni a karácsonyi ünnepeket a nehéz sorsúak számára, valamilyen karitatív programhoz csatlakozva.

Gulyás Edina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy országos programban, a SegítsVelem MosolyManó elnevezésű akcióban vesznek részt.

– A korábbi években cipős­dobozokba gyűjtöttük az adományokat, de a vöröskereszt bázisiskolájaként nemcsak az ünnepek előtt tartjuk fontosnak a nélkülözők felkarolását. Kollégáimmal szem előtt tartjuk, hogy minél korábban megismertessük a gyerekekkel az önzetlen segítségnyújtás jelentőségét, az elesettek és a szegényebb sorban élők támogatását – tájékoztatta portálunkat korábban Juhász Gáborné, az intézmény igazgatója.

Mint mondta, a fenti programhoz csatlakozva arra buzdítják a diákokat és szüleiket, hogy ajánlják fel azokat a használt, de még jó állapotú játékokat, amelyekre már nincs szükségük. Az adományokat egy dobozba helyezve lehet leadni december 4-ig az iskolában.  A csomagokra rá kell írni, hogy az milyen nemű és korú gyermeknek ajándékozható. Azokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a a rászoruló gyermekeknek még karácsony előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában