Nool.hu videó

2023.11.09. 12:05

Kétszáz végzős nyert betekintést a salgótarjáni technikum életébe (fotók, videó)

Nyitott Napok rendezvénysorozat keretében fogadták kedden és szerdán is a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Táncsics Mihály Technikumában az iskolaválasztás előtt álló, nyolcadik osztályos tanulókat.

Veres Edina

Több száz tanuló látogatott el a nyílt napra

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A tanítási órákat követően kedden és szerdán délután pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiatalok „lepték el” a Salgótarjánban csak Közgéként nevezett oktatási intézményt. A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint a leendő táncsicsosok forgószínpad-szerűen öt helyszínen nyerhettek betekintést a technikum oktató-nevelő munkájába. A közleményben Juhászné Janik Beatrix, a Táncsics igazgatója úgy fogalmazott: a program egy, a salgótarjáni technikumról szóló általános tájékoztatóval kezdődött az általános iskolás látogatók számára. 

Ezután turisztika és angol nyelv tantárgyakból tartottak rendhagyó, bemutató órát, amelyek sorát játékos matekkel folytatták. Az érdeklődők emellett betekintést nyerhettek a Táncsicsban folyó gazdálkodás-menedzsment és logisztika, valamint az oktatási ágazati képzésbe is. A tájékoztatásból továbbá az is kiderült, hogy Nyílt Napok nevet viselő rendezvénysorozat mindkét napjára előzetesen közel száz-száz tanuló regisztrált Salgótarjánból, illetve a megyeszékhelyhez közeli iskolából. Ugyanakkor néhány érdeklődő a vármegye távolabbi részéből is célba vette a technikumot. A nyolcadikos diákok többnyire csoportosan, tanári, szülői kísérettel érkeztek a Táncsics nyílt napjaira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában