Adventi Civil Börze

2023.11.30. 11:18

Jótékonysági esttel indult el az országos adománygyűjtés Salgótarjánban

Különleges jótékonysági esttel indult szerdán Salgótarjánban az a karácsonyi adománygyűjtés, ami az Adventi Civil Börze elnevezésű országos akció elemeként Nógrád vármegyében valósul meg.

Gulyás Edina

Műsorral is kedveskedtek a rendezvény résztvevőinek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szabó Péter

Váltsd valóra egy gyermek álmát címmel indult szerdán jótékony kezdeményezés szűkebb hazánkban, a Civil Központok országos hálózatának adventi adománygyűjtő akciójának keretében. Amint arról korábban portálunk is beszámolt, a felhíváshoz csatlakozók hét nógrádi gyermekotthon több mint száz lakójának tehetik ezáltal varázslatossá az ünnepet. Egy különleges jótékonysági esttel vette kezdetét hivatalosan Nógrád vármegyében és az egész országban a december 20-ig tartó akció. 

– Nagy öröm számunkra, hogy már most sokan csatlakoztak a fenti kezdeményezéshez. Helyi vállalkozások és civil szervezetek is felajánlották támogatásukat – fogalmazott a megnyitón Tolnai Sándor, a programnak helyet adó Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központot működtető Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány elnöke.

Tolnai Sándor köszöntötte a vendégeket
Fotó: Szabó Péter / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: a vállalkozók és cégek a gyermekek személyre szabott ajándékainak megvásárlásában nyújthatnak segítséget. A civil szervezetek pedig egy-egy programmal, egy közös főzéssel, kézműves foglalkozással, kirándulással színesíthetik a gyermekotthonokban élők mindennapjait. A felajánlásokat a Nógrád Vármegyei Gyermekvédelmi Központ hét lakásotthonába juttatják majd el, ezekben több mint száz gyermek él. 

– A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága 2020-ban szervezte meg első alkalommal az Adventi Civil Börzét, amit azóta minden év decemberében elindítunk – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője. – Évről-évre más a kedvezményezettek köre, tavaly az orosz-ukrán háború kapcsán a kárpátaljai magyaroknak juttattunk el 400 doboz ajándékot és mintegy egymillió forintot. 

Mindenkinek segítenek, a hét lakásotthonban több mint száz gyerek kap ajándékot

Mint mondta, idén a civil központok minden megyében maguk választhatták ki, hogy kinek ajánlják fel az összegyűjtött adományokat, van ahol a nagycsaládosok, máshol az egyszülős központok, vagy az idős, magányos emberek kapják meg a felajánlások. Mindenhol igyekeznek olyan segítséget nyújtani a szervezők, amelyre szükségük van az érintetteknek. 

– Nógrád megyében hét lakásotthon száznál is több lakója örülhet majd a különféle ajándékoknak. Van ahol homokozó épül az adományokból, máshol kirándulni mennek majd a gyerekek. Egy közös pontja azonban mindenképpen van ennek az adománygyűjtésnek, ez pedig az, hogy azok, akik ezen a módon segítenek, azt szeretettel teszik – húzta alá dr. Kecskés Péter. 

A civil központ közösségi tere már a karácsony hangulatát idézte, a jótékonysági esten az egymást követő produkciók varázsoltak remek hangulatot. A civil szervezetek képviselői verssel, dallal, tánccal készültek és a gyermekotthonok lakói is megmutatták tehetségüket. A korábban felajánlott tárgyakért pedig álomárverést rendeztek, amelyen álomjegyekkel lehetett licitálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában