Internet

2023.11.26. 13:13

Ingyenes wifi-elérést telepítettek Becske központjába

Az elmúlt héten építette ki a szolgáltató Becske központjában, a közösségi téren az ingyenesen elérhető wifi-hálózatot. A rendszer ezekben a napokban kezdi majd el a működését.

Hegedűs Henrik

Agócs Pál, a délnyugat-nógrádi község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: a Galga-menti térségben néhány esztendővel ezelőtt szlovák-magyar közös projekt keretében telepítették a száloptikás hálózatot, és a törvény előírása értelmében minden érintett településen, egy kijelölt ponton biztosítani kell a lakosságnak az ingyenes internetes elérhetőséget.

Teljesen kézenfekvő volt, hogy a falu centrumában található közösségi teret választjuk a legalkalmasabb pontként, egyrészt azért, mert így viszonylag nagyobb területet le tudunk fedni a hálózattal, másfelől pedig itt működik a termelői piacunk is, ahol minden héten megjelennek az árusok. Így nem csak a saját lakosságunknak adhatunk plusz szolgáltatást, hanem a hozzánk érkező vendégek is könnyen, illetve gyorsan csatlakozhatnak a világhálóra – tájékoztatott a polgármester.

Agócs Pál végezetül közölte: a szolgáltató cég képviselői erre a hétre ígérték a rendszer tökéletes beüzemelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában