Jegyzet

2023.11.30. 12:04

Gorombaság

Bosszantó, ha valaki a más beszéde közben megszólal - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Általában sok rendezvényen, kulturális programon veszek részt, ezért ezen alkalmakkor kínosan ügyelek arra, hogy a telefonomat mindig lehalkítsam. Engem ugyanis rendkívül zavar, amikor egy rendezvényen vagy éppen egy előadás közepén megcsörren valaki telefonja. Persze előfordul, hogy az ember elfelejti lehalkítani a mobilját, de sokszor azt tapasztalom, hogy inkább udvariatlanságból nem teszik ezt meg. Ettől, már csak az bosszant jobban, amikor valaki egy előadás vagy éppen egy ünnepi beszéd alatt beszélgetni kezd. Itt most nem a suttogásra célzok. A közelmúltban egy rendezvényen két hölgy ült előttem, és látszólag egyáltalán nem érdekelte őket a már javában zajló előadás témája, mert folyamatosan egymás problémáiról beszélgettek. Mindez iszonyatosan zavaró volt, és nem csak számomra.

Őket azonban ez egy cseppet sem aggasztotta mindaddig, amíg a velem egy sorban ülő hölgy egy hangosabb torokköszörüléssel és csúnya pillantássokkal nem jelezte feléjük, hogy most már elég lesz. Természetesen a két nőnek nem nagyon tetszett, hogy rájuk szóltak, de az előadás végéig már nem beszélgettek tovább. Értem én, hogy néha akadnak olyan sürgős pillanatok, amikor muszáj megszólalni akár még egy rendezvény közepén is, de talán az előadó is megérdemelné, hogy ezt a résztvevők a lehető legdiszkrétebben tegyék meg. Ezeknek az udvariatlan embereknek érdemes lenne elgondolkozniuk azon, hogy nekik vajon mennyire esne jól, ha a színpadon állva kellene megtapasztalniuk ezt a fajta gorombaságot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában