Nool.hu videó

2023.11.24. 15:24

Felállították a közösség karácsonyfáját Tarjánban: a Fő téren várja az ünnepkör kezdetét (fotók, videó)

Nagy volt a sürgés-forgás péntek délelőtt Salgótarján belvárosában, hiszen a Fő téren egy impozáns fenyőfa került – a szó legszorosabb értelmében – a középpontba.

Veres Edina

Megérkezett a város karácsonyfája a Fő térre

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Jövő héten már advent első vasárnapját ünnepeljük, a várakozás hangulatát pedig immár Salgótarján Fő terére is „becsempészték” pénteken, amikor is egy daru segítségével a helyére állították a megyeszékhely leendő karácsonyfáját.

Csatlós Tamás, a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársa portálunk érdeklődésére elárulta: akárcsak a korábbi években, úgy idén is egy felajánlásnak köszönhetően ékesíti majd a karácsonyfa a város szívét. Hozzátette: ez alkalommal nem egy lucfenyőt, hanem inkább egy nordmann fenyő vonásait tükröző örökzöldet varázsolhatnak majd karácsonyfává a díszek segítségével.

– Az impozáns és formás tűlevelű hozzávetőleg 12 méter magas, és eddig a Beszterce-lakótelepen, a Görbe utcában növekedett, Bővíz Edit kertjében, aki jó szívvel ajándékozta a város számára a fát. A méretes fenyőt egy daru segítségével tudtuk helyreállítani – fejtette ki Csatlós Tamás, aki arra is kitért, hogy a nehézgépért, illetve a szállításért is Bodnár Bélának tartoznak köszönettel.

A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársa emellett azt is elárulta, hogy a jövő hét folyamán a megyeszékhely többi városrészében is a helyére állítják a fenyőket, illetve hozzáfognak azok karácsonyfává való díszítéséhez, valamint a közterületek dekorálásához is. Így például a Fő térre is kihelyezik a dekorációs elemeket, a jászolt, a szelfigömböt, valamint a szánt a szarvassal, de a belváros lámpaoszlopaira is felkerülnek a fénylő karácsonyi díszek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában