Egészségügy

2023.11.30. 17:56

Egyeztetéseket sürget a gyarmati kórház ügyében a város polgármestere

Mint arról korábban beszámoltunk: november 3.-a és december 31-e között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel Balassagyarmaton.

Lukács Zsófia

Balassagyarmat és Nógrád vármegye fontos egészségügyi intézményének bejárata. A polgármester megoldást sürget több ügyben is

Fotó: Csach Gábor, Facebook

Csach Gábor polgármestere közleményben reagált a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet az utóbbi időben felmerült problémáira. A polgármester közvéleménykutatást indít, megbeszéléseket kezdeményez és a Belügyminisztériumhoz fordul.

– Mindannyian aggodalommal figyeljük a Covid-járvány idején példásan helyt állt, 2020-ban "Az év városi kórháza" díjat kapott Dr. Kenessey Albert Városi Kórház és Rendelőintézet körül az utóbbi hónapokban történt híreket: melyek ellátások szűküléséről, szüneteltetéséről, különböző munkahelyi problémákról szólnak – fogalmazott Csach Gábor.

Együttműködést tervez az önkormányzat, bár nem az intézmény fenntartója

Kiemelte, hogy a vármegyei és országos egészségpolitika földrajzi és ellátásbiztonsági okokból hosszú távon számol a balassagyarmati kórház aktív státuszával, ezért mindannyiunk közös érdeke, hogy a gördülékeny működés helyreálljon. 

– Balassagyarmat önkormányzata nem fenntartója a kórháznak, de minden erőnkkel segíteni szeretnénk a megoldást: az egészségügyi helyi ellátás stabilizálását, a 126 éves intézmény hosszú távon való működését a városban és Nyugat-Nógrádban élő polgárok érdekében – hangsúlyozta a polgármester. Közölte, hogy három kezdeményezés indul az ügyben.

– A Városháza közösségi oldalán december 4-én közvéleménykutatást indítunk a kórház megítéléséről annak érdekében, hogy minél pontosabb képünk legyen az ellátásokat igénybe vevő illetve az intézményben dolgozó polgárok problémáiról, véleményéről a térségi fekvő- és járóbetegellátás tekintetében. Másrészt: az eddig külön-külön folytatott levelezések és egyeztetések eredménytelensége után háromoldalú megbeszélést kezdeményezek a fenntartó Országos Kórházi Főigazgatósággal, a kórház menedzsmentjével és az önkormányzattal a működést segítő lehetőségekről és teendőkről. Harmadrészt pedig több önkormányzati képviselő kérését is figyelembe véve az önkormányzat decemberi testületi ülésén e megbeszélések és közvéleménykutatás eredményei szerint kezdeményezek lépéseket az önkormányzati konkrét segítség tekintetében, illetve az illetékes Belügyminisztérium felé – részletezte a polgármester.

Hozzátette, hogy mindent megtesznek azért, hogy a helyzet minél előbb nyugvópontra jusson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában