Márton-nap

2023.11.10. 12:12

Díjazzák a Márton-napi lámpásokat Vizsláson

Veres Edina

Vigadalommal, lámpás felvonulással és lámpás szépségversennyel ünnepik Szent Mártont Vizsláson november 7-én, pénteken. Sándor József, a település polgármestere osztotta meg Facebook-oldalán, hogy a hagyományos lámpás felvonulás 17 órakor indul, a gyülekezőhelyet a helyi focipálya jelenti. A résztvevők dalolva haladnak az újlaki összekötő út elejéig, ahonnan visszasétálnak a faluközpontba. 

A program során közreműködnek a Vizslási Bóbita Óvoda növendékei, illetve a közelmúltban megalakult Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai. Emellett az idei immár a harmadik év, amikor a vizslási és újlaki lakosok Szent Márton napja alkalmából készített lámpáik szépségével versenyezhetnek. A zsűri óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, középiskolás, valamint felnőtt kategóriában értékeli a benevezett „fényforrásokat”. A megmérettetés eredményeire a felvonulás után derül fény. Sándor József bejegyzéséből az is kiderült, hogy a szervezők a lámpásokat közvetlenül a felvonulás előtt visszaadják készítőiknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában