Közösségépítés

2023.11.12. 14:15

Családi napot tartottak a Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban

A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont családi napot rendezett szombaton a létesítményben. A rendezvényre a család minden tagját várták, a négy évestől a kilencvenkilenc évesig.

Lászlók Judit

Családi napot tartottak a Honvédelmi Sportközpontban, az időjárás sem riasztotta el a szépszámú érdeklődőt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A rendezvényen elsőként Bálint Béla Zoltán, a Honvédelmi Sportközpont létesítménygazdája és lőtér vezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen sokan eljöttek a Családi napra. Mint mondta, a rendezvény célja, hogy a Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontot szélesebb körben is bemutassák, illetve a létesítményben lévő sportágakat jobban megismertessék, valamint kipróbálhassák az érdeklődők. 

Ezután Csach Gábor, a város polgármestere mondott köszöntőt. Ebben elmondta, örül annak, hogy az országban elsőként kezdték el építeni a Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont, amit azonban végül csak másodikként adták át. Kiemelte továbbá, hogy a mai világban a haza védelme mennyire fontos, illetve méltatta a honvédelmi sportközpont nyújtotta sportlehetőségeket is.

Számos sporteszközt kipróbálhattak a résztvevők
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: NMH

Ezt követően Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

– A honvédelmi sportközpontból jelenleg öt van az országban, abból egy itt Balassagyarmaton. Elmondhatom, hogy Önök nagyon szerencsések, hogy egy ilyen 21. századi létesítmény nyújtotta lehetőségeit élvezhetik – fogalmazott az altábornagy, aki szerint a sportközpont kiváló színtere a honvédelmi nevelésnek, a szabadidő hasznos eltöltésének, a sportnak. Hangsúlyozta továbbá, hogy a sportközpont már több mint egy éves, így ez a jeles alkalom is apropója a mostani családi napnak.

A beszédeket követően kezdetét vette a fergeteges családi nap, amelyre az esős időjárás ellenére szép számban érkeztek érdeklődők. A résztvevők kaptak egy pecsétgyűjtő aláírást, amelybe a különböző állomásokon szerezhették meg a pecséteket. A lőtéren lézeres és légfegyver lövészet, valamint íjászat várta az érdeklődőket. A tatami teremben egy Blazepod- és mini akadálypályát teljesíthettek. Emellett kipróbálhattak egy Gripen repülőgép-szimulátort és egy katonai Land Rover járművet is. Ezen kívül kyokushin karate bemutatót is láthattak, a nyílt edzésen pedig maguk is részt vehettek. 

Hagyományőrzők idézték fel a múlt század hadászati eseményeit

Az emeleti teremben a 20. század jelentős hadászati eseményeit a 16-os Honvéd Hagyományőrző Egyesület és Tyekvicska Árpád történész jelenítette meg, a Balassi Rendvédelmi Egyesület vándorkiállítása pedig a balassagyarmati Határőrség történetét idézte fel. Az eseményen részt vett még a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda is, amely a katonai toborzóponton kiképző airsoft fegyverbemutatót tartott. 

Azokat a résztvevőket, akik az állomásokon megszerezték az összes pecsétet egy finom gulyáslevessel vendégelték meg. Majd a pecsétgyűjtőt egy aláírásgyűjtő ládába helyezték és a a jó hangulatú rendezvény végén értékes nyereményeket sorsoltak ki köztük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában