Fórum

2023.11.30. 13:51

Az orosz-ukrán háborúról és a gyermekvédelemről is beszélt a Fidesz alelnöke Bátonyterenyén

Védjük meg szuverenitásunkat! címmel tartott fórumot Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a településen a szerda este.

Nagy Orsolya

Kósa Lajos előadása

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Kósa Lajos országjáró körútja Nógrád vármegyei állomására érkezett, amely során a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban tartott fórumot. A rendezvényre Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselő vendégeként érkezett.

A Fidesz alelnöke elmondta portálunk érdeklődésére, hogy a fórumon olyan fontos témákat érintett, mint például a nemzeti konzultáció, amely már elindult és, amelyben kulcsfontosságú kérdések és témák vannak. Ezekről kérdezik meg az ország településein élőket, hozzávetőlegesen 300 helyszínen, így nagyon sok emberrel találkozunk.

Kósa Lajos előadásában több fontos témát is érintett

– Az Európai Unió most a decemberi európai csúcson nagyon fontos kérdéseket fog tárgyalni, így a migrációt, az ukrán háborút és annak a támogatását. Ezen kívül itt van a gyermekvédelmi törvény is és általában az a kérdés merül fel, hogy mennyire engedjük be ezt a gender őrületet Magyarországra. Van továbbá egy probléma, amelyet a külföldről finanszírozott magyar pártok ügye kapcsán felvettünk. Nevezetesen, hogy olyan támadás éri hazánkat, amelyre sehol nincs példa. Egyébként sehol a világon nem engedik meg, hogy külföldről finanszírozzanak politikai pártokat a választási induláskor. Ez ugyanis azt jelenti, hogy beavatkoznak az adott ország belügyeibe – mondta az alelnök.

Kósa Lajos előadására megtelt a művelődési ház nagyterme
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: az az álláspontunk, hogy Magyarország egy szuverén ország és nem szabad eltűrni, hogy külföldről finanszírozzanak pártokat. Ezen túlmenően semmilyen migrációból, migráns kvótából és migráns táborból nem kér hazánk.

Kósa Lajos kitért a gyermekvédelmi törvényre is 

Mint mondta, a szülők dolga, hogy a gyermekeik nevelése feletti kontrollt birtokolják és irányítsák. Legfeljebb az iskolában meg kell beszélniük, hogy ez milyen irányú, de nem lehet azt megengedni, hogy 18 éves kor alatt az LMBTQ szervezetek betegyék a lábukat az intézményrendszerbe, ami azt jelenti, hogy úgynevezett érzékenyítést csinálnának. 18 éves kor után mindenki azt csinál, amit szeretne, de addig a szülőknek a joga ez.

Az uniós költségvetés és háborús támogatás kapcsán pedig az alelnök kifejtette, hogy a kezdetek kezdetétől az az álláspontunk, hogy békére van szükség, mert ebben a háborúban mindenki veszít. Legfeljebb az Egyesült Államok nyer, de Ukrajna veszít és az Európai Unió is veszít.

Hangsúlyozta: az ukránoknak már a kezdetén is azt mondtuk, hogy nincs esélyük ezt a háborút katonai eszközökkel megnyerni, tehát itt másfajta béketeremtésre van szükség, ahhoz viszont elsősorban tűzszünet kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában