Támogatás

2023.11.14. 14:17

A jubileumi életév betöltésekor nagyobb összeggel támogatja a szépkorúakat Szügy önkormányzata

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a képviselő-testület döntése értelmében jubileumi jutalmakat fizet ki a 80., 85. és a 90. életévét betöltött helyi lakosok számára.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A bejegyzésből megtudhattuk továbbá, hogy az összegeket az életkornak megfelelően fizetik ki, nyolcvanezer, nyolcvanötezer, illetve kilencvenezer forint értékben. Ebben az évben két lakos már betöltötte a 90. életévét, így ők is megkapják a támogatást. 

„2024-ben a 80-90. életév közötti lakosok mindannyian megkapják, jelenlegi adatok alapján 33 embert érint majd. Ezt követően már csak a jubileumi életév betöltésekor kerül kifizetésre a jutalom” – olvasható a bejegyzésben. 

A polgármester végül kitért arra is, hogy megalakult a Szügyi Idősügyi Tanácsa, amelynek elnöksége öt főből áll, az elnökének pedig dr. Sisa Sándor Antalnét választotta meg a képviselőtestület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában