Emlékfutás

2023.10.25. 10:27

Védőruhában teljesítették a lánglovagok a salgótarjáni emlékfutás távját

Tűzoltók is rajtvonalhoz álltak hétfőn Salgótarjánban az 1956-os emlékfutáson, hogy ilyen formán is tisztelegjenek a 67 évvel ezelőtt történt események hőseinek az emléke előtt.

Veres Edina

Hétfőn, azaz október 23-án Salgótarjánban is fejet hajtottak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának emléke előtt. Mint arról portálunk is beszámolt, a megemlékezéssel egybekötve a belvárosban megtartották a hagyományos, immár 31. alkalommal megrendezett emlékfutást is. Az első mezőny rajtvonalánál a megannyi sportos öltözékben érkező futók közül igencsak kitűntek a lánglovagok. 

A jelenség magyarázatára a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevű Facebook-oldalon bukkant rá portálunk. A katasztrófavédelmi főigazgatóság bejegyzéséből kiderült, hogy az emlékfutás résztvevői az 1956-os események hősei előtt tisztelegve 956 méteres távot futottak le, amely megmozduláshoz a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság A és C szolgálati csoportjának lánglovagjai, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is csatlakoztak. Mint írták: a kollégáik a távot teljes bevetési védőruhában teljesítették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában